Menu Close
Italië

4 tips bij hiken in Italië

Meta-omschrijving: Hier lees je de top 4 tips voor het hiken in Italie. Ben je van plan om in Italië te gaan hiken? Bekijk onze tips en geniet van een heerlijke wandelvakantie.

4 tips bij hiken in Italië

Italië staat bekend om de geweldige keuken waar je in iedere regio kan genieten van het lekkerste eten. Ook trekt Italië veel bezoekers aan door de vele steden en toeristische regio’s. Toch denken veel mensen die naar een wandelvakantie zoeken niet meteen aan hiken in dit land. Italië kent juist veel prachtige routes om te hiken. In dit artikel bespreken we de beste tips voor het hiken in Italië.

Begin thuis met oefenen

Voor je afreist naar Italië is het een goed idee om wat dichter bij huis ervaring op te doen voor het wandelen. Ook in Nederland zijn er ontzettend veel meerdaagse wandelroutes. Met de bivakzones in Vlaanderen en Wallonië kun je zelfs genieten van het echte trekkersgevoel.

Door jezelf fysiek goed voor te bereiden op de lange zware wandelingen in Italië kun je uiteindelijk veel makkelijker lopen. Bij sommige van de looproutes in Italië komt een goede conditie echt van pas. Wanneer je uiteindelijk een goede conditie hebt opgebouwd kan Bookatrekking je helpen met het plannen van je reis.

Bouw geleidelijk op

Het is handig om geleidelijk op te bouwen naar je droomtocht. Wanneer je bijvoorbeeld door de bergen wilt hiken kun je beginnen met wandelen in de Ardennen. Hier kun je enkele tochten maken waar je al met hoogteverschil te maken krijgt.

In de Vogezen kun je kennismaken met het weer en moeilijke paden. Daarna kun je kiezen voor een wat meer uitdagende wandeling door de bergen van Italië. Veel mensen die geen ervaring opdoen met het hiken op grote hoogte, krijgen te maken met hoogteziekte. Je kunt het risico op hoogteziekte beperken door voordat je een grote tocht maakt eerst goed te oefenen.

Kies de beste periode voor het hiken

Hoe hoger het gebied ligt waar je gaat hiken, hoe korter het wandelseizoen hier duurt. Wanneer bij ons de lente al volop is begonnen ligt op de bergtoppen van de Alpen nog een dik pak sneeuw. De meeste ervaren hikers beginnen vaak in juni met het hiken in berggebieden. Voor beginnende hikers is het verstandig om pas in juli of augustus te beginnen met de tocht. In deze maanden zul je niet veel meer last hebben van grote sneeuwvelden. Deze sneeuwvelden kunnen vaak blijven liggen op steile stukken van de route.

Fysieke voorbereiding

Door minstens 2 à 3 dagen in de week je lichaam te bewegen kun je jezelf goed voorbereiden op een zware tocht. Je kunt zo je lichaam laten wennen aan de inspanningen van het wandelen. Het verschil kan ook ineens heel groot zijn als je direct na je kantoorbaan opeens meerdere dagen achter elkaar gaat wandelen. Het is handig om zo veel mogelijk fysieke activiteiten in te plannen voordat je op reis gaat.

Je zult merken dat alle kleine beetjes helpen. Mocht je vlak voor vertrek nog niet fit genoeg blijken voor de zware tocht die je in gedachten hebt dan kun je Aviclaim.nl inschakelen voor het terug claimen van het geld van je gemiste vlucht. Je kunt dan zelf wanneer je klaar bent voor de wandeltocht een nieuwe vlucht boeken. Het fysiek voorbereiden is erg belangrijk als je het eindpunt van de tocht wilt behalen. Dit zal de planning tijdens de tocht zelf een stuk lichter maken.