Menu Close
Lion Air

Advocaat Die Beschuldigd Wordt Van Oplichting Van Slachtoffers Van de Lion Air Boeing 737 MAX-Crash, Pleit Niet Schuldig

Een advocaat die beschuldigd wordt van het oplichten van de nabestaanden van de slachtoffers van de Lion Air Boeing 737 MAX-crash, heeft op 5 maart pleit niet schuldig gepleit voor een federale rechtbank in New York. De advocaat, een Amerikaanse staatsburger genaamd Gary Robb, wordt ervan beschuldigd de nabestaanden te hebben bedrogen door hen te laten instemmen met lage compensatiebedragen in ruil voor snellere betaling.

Een tragische gebeurtenis

In oktober 2018 stortte een Lion Air Boeing 737 MAX neer in de Javazee, waarbij alle 189 mensen aan boord omkwamen. De ramp was een van de eerste van twee dodelijke crashes met hetzelfde type vliegtuig, die leidden tot een wereldwijde gronding van de 737 MAX-vloot. Nabestaanden van de slachtoffers van de crash hebben een rechtszaak aangespannen tegen Boeing en andere bedrijven die bij de productie en verkoop van het vliegtuig betrokken waren.

Beschuldigingen van oplichting

Volgens de aanklagers heeft Gary Robb de nabestaanden van de slachtoffers van de Lion Air-crash bedrogen door hen te laten instemmen met lage compensatiebedragen in ruil voor snellere betaling. De advocaat zou valse voorstellingen hebben gegeven over de aard en omvang van de schikkingen die beschikbaar waren voor de nabestaanden. Hij wordt ook beschuldigd van het niet openbaar maken van het feit dat hij een aanzienlijk deel van de schikkingen heeft opgeëist als vergoeding voor zijn diensten.

Pleiten van niet schuldig

Gary Robb pleitte niet schuldig voor de beschuldigingen tijdens zijn eerste verschijning voor de rechtbank. Zijn advocaat verklaarde dat hij “oprecht gelooft dat hij de nabestaanden naar beste vermogen heeft vertegenwoordigd en dat hij altijd eerlijk is geweest in zijn communicatie met hen”. De advocaat van Robb betoogde ook dat zijn cliënt “vele jaren hard heeft gewerkt om de nabestaanden van luchtvaartrampen bij te staan en om hun rechten te beschermen”.

Conclusie

De beschuldigingen tegen Gary Robb, de advocaat die beschuldigd wordt van het oplichten van de nabestaanden van de slachtoffers van de Lion Air Boeing 737 MAX-crash, zijn zeer ernstig. Het is belangrijk dat gerechtigheid wordt gedaan voor de nabestaanden en dat de verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen. Of Robb uiteindelijk schuldig zal worden bevonden, zal worden bepaald door de rechtbank. In de tussentijd zal het onderzoek voortduren en zullen de nabestaanden van de slachtoffers blijven strijden voor gerechtigheid.