Menu Close
Qatar

Qatar Airways Biedt Deskundige en Unieke Service Voor de Fifa World Cup

Qatar Airways, de officiële luchtvaart sponsor van de 2022 FIFA World Cup, ontvangt momenteel teams ter voorbereiding op het toernooi. De openingswedstrijd wordt een dramatische vertoning, aangezien Qatar Airways slechts enkele minuten verwijderd is van de opening van de deuren op 20 november.

Qatar Airways heeft het Qatarese nationale voetbalteam naar huis gevlogen om een ​​trainingskamp in Spanje af te ronden. Dit zal de eerste keer zijn dat Qatar deelneemt aan het WK, en het zal automatisch een plek in het toernooi verdienen als gastland. Het land begint zondag in de openingswedstrijd tegen Ecuador en later tegen Senegal en Nederland.

Ook Qatar Airways neemt het Braziliaanse nationale team mee naar het WK. Zaterdagavond vertrok een Boeing 777 van Qatar Airways vanaf RIOgaleão – Aeroporto Internacional Tom Jobim in Rio de Janeiro en zette koers naar Turijn, Italië. Aan boord waren leden van de CBF-leiding en drie spelers van het Braziliaanse team. De overige spelers zijn gisteren en vandaag in Turijn aangekomen. Na enkele trainingsdagen in Italië vliegt het Braziliaanse nationale team naar Qatar.

Gol Airlines was de officiële luchtvaartscholen van de Braziliaanse voetbalfederatie, maar vanwege het feit dat het alleen Boeing 737‘s exploiteert, kon het het team niet naar het buitenland vervoeren voor het WK.

Extra WK-aanwezigheid

De luchtvaartmaatschappijen van Qatar Airways zullen volledig aanwezig zijn op het WK. Ze hebben het Qatar Airways Skyhouse gecreëerd, een locatie vol boeiende activiteiten. Ze hebben ook ervaringen met voetbalthema’s en gezinsvriendelijke spellen opgezet in de gaststeden.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker is enthousiast over het WK,

“Qatar Airways, de officiële luchtvaartmaatschappij van de reis voor de FIFA World Cup Qatar 2022™, staat klaar om voetbalfans van over de hele wereld naar Qatar te verwelkomen. Voetbalkoorts hangt in de lucht en dit is het moment waar we allemaal op hebben gewacht. Volgende week om deze tijd zijn we, namens de Qatar Airways Group, verheugd om voetbalfans aan boord en op verschillende belangrijke locaties in het land te verwelkomen.”

Een jaar voorafgaand aan de FIFA World Cup heeft Qatar Airways 120 vliegtuigen van een speciaal merk voorzien. Deze vliegtuigen vliegen routes over de hele wereld voor zowel passagiers- als commerciële vluchten en hebben ook speciale liveries. De lijst bevat 8 B777’s, 31 B787’s, 21 A320’s, 12 A330’s en acht A380’s.

Het toernooi van dit jaar heeft verschillende redenen om bijzonder te zijn. De meest opvallende reden is dat het toernooi niet wordt gehouden in het traditionele zomerseizoen, in juni en juli. Omdat er teveel warmte in Qatar is, werd besloten dat het toernooi plaatsvindt in november en december om beter te ondersteunen voor teams en spelers. Een paar stadions zijn ook gemaakt met kisten die na afloop van het toernooi worden vernietigd.