Menu Close
virgin-airlines-gf288d4143_1280

Virgin brengt haar “Pride Plane” naar Doha, maar het personeel mag niet zelf hun uniformen kiezen. Dit heeft tot frustratie geleid bij sommige werknemers, die beweren dat dit in strijd is met de waarden van Virgin en de LGBT-gemeenschap waar het bedrijf zich sterk voor maakt.

Volgens ingewijden binnen het bedrijf is het beleid omtrent uniformen opgelegd door de luchthaven van Doha, waar het vliegtuig zal landen. Doha heeft strenge regels omtrent hoe vrouwen zich moeten kleden en het is onduidelijk of het dragen van de regenboogkleuren, een symbool van solidariteit met de LGBT-gemeenschap, toegestaan is.

Sommige werknemers hebben aangedrongen op het aanpassen van het uniform beleid zodat ze toch de regenboogkleuren kunnen dragen, terwijl anderen hebben aangeboden om alternatieve uniformen te dragen wanneer ze in Doha landen. Het is onduidelijk hoe het bedrijf hiermee om zal gaan en of er een oplossing zal worden gevonden die aan ieders wensen voldoet.

Het feit dat het personeel van Virgin niet in staat is om hun uniformen te kiezen tijdens de vlucht naar Doha roept vragen op over de oprechtheid van het bedrijf als het gaat om het steunen van de LGBT-gemeenschap. Het is belangrijk dat bedrijven hun waarden niet alleen uitdragen wanneer het gemakkelijk is, maar ook wanneer ze daadwerkelijk op de proef worden gesteld. Hopelijk zal Virgin een oplossing vinden die aan de wensen van zowel het personeel als de luchthaven van Doha voldoet.

Het nieuws dat het personeel van Virgin hun uniformen niet mag kiezen tijdens de vlucht naar Doha heeft ook buiten het bedrijf voor ophef gezorgd. Veel mensen hebben kritiek geuit op het beleid en vragen zich af of Virgin wel echt achter de waarden van de LGBT-gemeenschap staat als ze niet in staat zijn om deze te belichamen in hun uniformen tijdens een vlucht naar een plaats met strenge kledingvoorschriften voor vrouwen.

Sommigen hebben zelfs gepleit voor het annuleren van de vlucht naar Doha in solidariteit met het personeel en de LGBT-gemeenschap. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren, aangezien het vliegtuig al is gecharterd door een groep reizigers en het annuleren van de vlucht waarschijnlijk grote financiële gevolgen zou hebben voor het bedrijf.

In plaats daarvan roepen sommigen Virgin op om een oplossing te vinden die aan ieders wensen voldoet. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat het personeel alternatieve uniformen draagt tijdens de vlucht naar Doha, of dat het bedrijf aandringt op het aanpassen van het uniform beleid door de luchthaven van Doha.

Hoe het ook zij, het is duidelijk dat de situatie rond het uniform beleid van Virgin tijdens de vlucht naar Doha veel stof doet opwaaien en het bedrijf zal waarschijnlijk onder druk komen te staan om een oplossing te vinden die aan ieders wensen voldoet. Het blijft afwachten hoe Virgin hiermee om zal gaan en of ze in staat zullen zijn om hun waarden te behouden in een omgeving met strenge kledingvoorschriften.