Menu Close

Opening van Frankfurt Airport Terminal 3 uitgesteld tot 2026

De autoriteiten op de luchthaven van Frankfurt hebben bekendgemaakt dat er nog een vertraging zal optreden bij de opening van de nieuwe Terminal 3. De luchthavenfunctionarissen hadden aanvankelijk een datum vastgesteld voor de opening van de terminal voor 2023. Echter, als gevolg van vertragingen die voornamelijk verband houden met de COVID-19-pandemie, heeft de luchthaven gezegd dat de terminal nu in 2026 zal openen.

Iedereen in de luchtvaartindustrie, van luchtvaartmaatschappijen tot hun passagiers, heeft verschillende effecten van de COVID-19-pandemie op vliegreizen ervaren. Luchthavens hebben ook met een groot aantal uitdagingen te maken gehad. De pandemie heeft ertoe geleid dat verschillende luchthavens hun terminals hebben gesloten om te voorkomen dat ze teveel geld uitgeven, aangezien de industrie een zeer kritieke periode doormaakt.

Als eigenaren van Frankfurt Airport maakte Fraport hun conclusies voor het fiscale jaar 2020 bekend, op dinsdag 16 maart 2021 legde de CEO van het bedrijf, Stefan Schulte, uit dat de luchthaven geen negatieve effecten ziet op de toekomstige groeivooruitzichten. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf besloot dat het nodig was om op korte termijn enkele wijzigingen aan te brengen vanwege het verminderde vliegverkeer.

Sprekend over het langetermijnplan van Fraport, bevestigde Schulte dat de bouw van terminal 3 zou doorgaan zoals gepland om ervoor te zorgen dat het hun toekomstige doel kan bereiken. Deze laatste aankondiging van een vertraging in de opening van Terminal 3 is de derde uitstel van een jaar die binnen negen maanden wordt aangekondigd.

Het hoofdgebouw van Terminal 3 en de pieren G, H en J zullen naar verwachting in 2026 operationeel worden. De luchthavenautoriteiten hadden in oktober aanleiding gegeven tot speculaties over deze vertraging, dus veel mensen verwachtten dit.

Frankfurt Airport heeft het afgelopen jaar de impact van de coronaviruspandemie ervaren. Een van Europa’s drukste luchthavens, al zijn vliegbewegingen kelderden jaar op jaar met meer dan 90%. De noordelijke landingsbaan van de luchthaven bevindt zich momenteel in de tweede sluiting. De luchthaven opereert momenteel echter vanuit terminal 1 en is slechts een deel van de terminal dat in gebruik is.