Menu Close

Maak Van Je Vaardigheden En Capaciteiten De Uitblinkers Van Je CV

Wanneer je op zoek gaat naar een baan als piloot, is een sterke CV nodig waarin je je vaardigheden, kwalificaties, diploma’s en prestaties in de luchtvaartindustrie laat zien.

Het CV van een piloot is niet gewoon een lijst van je kwalificaties, maar een marketing tool die de werkgevers kan overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent voor de job.

Hieronder beschrijven we hoe je een goed CV schrijft voor een baan als piloot.

Gebruik Een Professionele Foto Op Je CV Voor Een Professionele Look

Vermeld bovenaan je CV, je naam, telefoonnummer, e-mailadres en elke relevante link naar je eigen website of LinkedIn-profiel. Zorg ervoor dat je een professioneel e-mailadres gebruikt. Heb je dit niet? Maak er dan één aan.

Plaats ook een duidelijke, recente en voor de functie relevante foto van jezelf. Gebruik geen selfies, geen groepsfoto’s of nonchalante foto’s. Een simpele hoofdfoto op een neutrale achtergrond met een glimlach is ideaal.

Formuleer Een Aansprekende Profielsamenvatting En Val Direct Op!

 Een samenvatting van je profiel bestaat uit een korte tekst waarin je jezelf voorstelt en je voornaamste sterke punten en prestaties als piloot benadrukt. Stem deze af op de specifieke functie waarvoor je solliciteert en gebruik trefwoorden die overeenkomen met de functieomschrijving.

Solliciteer je naar een functie als verkeerspiloot? Schrijf dan iets zoals:

  • Verkeerspiloot met meer dan 5 jaar vliegervaring in verschillende types vliegtuigen, inclusief Boeing 737, Airbus A320.
  • Uitmuntende reputatie op het gebied van veiligheidsvoorzieningen, klantvriendelijkheid en leiderschapscapaciteiten.
  • Vloeiend in Engels, Frans en Spaans.”

Beschrijf Je Opleiding En Kwalificaties.

 Vervolgens vermeldt je je opleiding en kwalificaties in omgekeerd chronologische volgorde, te beginnen met de recentste. Noem steeds de naam van de instelling, de onderwijsdata, het behaalde diploma of certificaat en alle relevante details, onderscheidingen of awards.

Benadruk Je Werkervaring

 De belangrijkste rubriek van je CV is je praktijkervaring, waarin je je vorige jobs als piloot of in verwante domeinen onder de aandacht brengt. Ook hier is het van belang om je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde te benoemen.

Vermeld voor iedere functie de naam van de werkgever, de datum waarop u in dienst bent geweest, de functieomschrijving evenals een beknopte omschrijving van je verantwoordelijkheden en verworvenheden.

Maak Van Je Vaardigheden En Capaciteiten De Uitblinkers Van Je CV

Door je vaardigheden en capaciteiten extra in de verf te zetten, heb je direct een streepje voor. Hier kun je echt laten zien aan je toekomstige werkgever, wat je allemaal kunt en waar je goed in bent.

Beschrijf steeds vaardigheden en capaciteiten die relevant zijn voor je functie als piloot.

Dit kunnen bijvoorbeeld de volgende vaardigheden zijn:
o          Taalvaardigheden: Vermeld welke talen je spreekt en in hoeverre je deze beheerst (bijv. als moedertaal, vloeiend, middelmatig of basis).
o          Technische vaardigheden: Maak een lijst van de types vliegtuigen die je kan besturen, de bevoegdverklaringen die je hebt en de systemen die je kan gebruiken..
o          Sociale vaardigheden: Noem al je sociale vaardigheden die nodig zijn voor de functie als piloot.
o          Onderscheidingen of prijzen: Noem alle onderscheidingen of prijzen die je hebt ontvangen naar aanleiding van je prestaties.

 

Gebruik Een Online CV Maker Voor Het Opstellen Van Je Professionele CV Als Piloot

Om je te helpen de perfect CV op te stellen als piloot, is het aan te raden om een online CV maker te gebruiken! Je kunt eenvoudig de beste CV maker zoeken op het internet. Deze helpt het opstellen van een CV te vereenvoudigen.

Het enige dat je hoeft te doen is een vooraf gemaakte template te kiezen die voldoet aan een piloten profiel. Zorg ervoor dat je een professionele en goed uitziende template kiest die past bij de functie als piloot.

Als je eenmaal je template in de online CV maker hebt gekozen, hoef je alleen nog je gegevens in te vullen. Hierna kun je je piloten CV downloaden en deze doorsturen naar je potentiële nieuwe werkgever.