Menu Close
Voetbal

Hoe reis je als voetbalsupporter het beste je team achterna?

Er is een lange periode geweest waarin reizen niet of nauwelijks mogelijk was en waarbij de deuren van het stadion gesloten bleven omdat wedstrijden zonder publiek gespeeld moesten worden. Die tijd ligt achter ons. Wist je dat dit het beste moment is om als sportliefhebber een reis te boeken om je favoriete club of team te bezoeken? Er zijn tal van mogelijkheden, waarbij de prijzen vaak aanzienlijk lager liggen dan je denkt. We leggen je graag uit hoe het zit met boeken, de locaties en de luchthavens die je echt in de gaten moet houden om je reis zo aantrekkelijk mogelijk te krijgen.

Boek vooral lekker op tijd

Speelschema’s zijn vaak al weken van tevoren bekend. Toch boeken de meeste voetbalfans de reis en het verblijf redelijk laat (vaak ook om te zien hoe de ploeg het doet in een bepaald toernooi). Wanneer jij eerder boekt (idealiter vlak na de loting), dan weet je zeker dat de goedkopere vluchten en verblijven nog gewoon beschikbaar zijn. Dat kan betekenen dat je een paar dagen eerder op de plek bent of wat verder van het stadion zit, maar dat is prima op te lossen. Zeker omdat je dan nog alle tijd hebt om te wedden op voetbal en je voorspellingen voor de wedstrijd alvast door te geven.

Kies een verblijf een eindje van het stadion af

Locaties dicht bij het stadion zijn altijd als eerste uitverkocht en zijn per definitie het duurst. Eigenlijk is dat vreemd, want grotere stadia zijn altijd prima bereikbaar via het openbaar vervoer en meestal is lopen ook geen groot probleem, zeker niet als je er honderden euro’s mee kunt besparen. Houd wel rekening met de ligging van je verblijf en de bereikbaarheid van het stadion. Een uurtje of twee reizen is goed te doen, maar veel langer moet het niet duren, zeker niet met de drukte vlak voor de wedstrijd én de terugreis die minstens zo belangrijk is.

Flexibiliteit is belangrijk

Kun je flexibel zijn en eventueel nu je vlucht al boeken en vervolgens op locatie zelf een overnachting boeken? Of kun je één nacht boeken en daarna kijken wat je doet? Wanneer je in je eentje reist of met maximaal één vriend, kun je flexibeler zijn en dat bespaart vaak flink op de kosten.

Kijk of je gebruik kunt maken van kortingen en acties

Vaak zijn er kortingen op reizen, vluchten en zelfs verblijven in hotels, zeker wanneer het geen enorme wedstrijd is zoals de Champions League. Het kost je wat tijd, maar wanneer je nu al zoekt naar acties en aanbiedingen, kan dat zomaar een paar tientjes besparen die je dan weer uit kunt geven aan eten in het stadion. Dan is dat alvast geregeld! Je kunt de paar tientjes natuurlijk ook in een sportweddenschap steken. Klik hier om direct naar een overzicht met legale Nederlandse bookmakers te komen.

Lijnrechte vluchten zijn niet altijd het goedkoopst, dus vergelijk!

Het lijkt logisch om direct van Schiphol naar Parijs of Londen te vliegen, aangezien dit de kortste verbinding is. Ironisch genoeg zijn dit niet de goedkoopste vluchten. Sterker nog, vluchten met een omweg zijn juist vaak goedkoper en dat heeft te maken met het feit luchtvaartmaatschappijen vaak de minder populaire vluchten vol willen krijgen en daarom de reizen goedkoper maken. Op prijsvergelijkingswebsites kun je dit vaak makkelijk zijn. Houd er rekening mee dat je hiermee tot wel een dag langer onderweg kunt zijn, maar dat je tegelijkertijd een flink bedrag (per persoon) kunt besparen, zeker wanneer je het verschil in de prijs van bagage ook meeneemt in de vergelijking.

Plak je er een vakantie aan vast?

Een manier om meer uit je reis te halen, is door je verblijf te verlengen. Ja, je kunt een wedstrijd van PSG bijwonen en dan weer teruggaan naar Nederland, maar waarom neem je je vriendin niet mee en maak je er een lang weekend Parijs van? Grote kans dat je dan thuis ook minder zure blikken krijgt. Kijk in dat geval vooral naar hotels of accommodaties die je goedkoop kunt huren voor een langere periode, want dat scheelt aanzienlijk in de prijs.