Menu Close

CEO van Ryanair dringt er bij Ierland op aan de reisbeperkingen van COVID te stoppen Stop

Eddie Wilson, CEO van Ryanair, heeft er bij de Ierse regering op aangedrongen om covid-19-gerelateerde reisbeperkingen op te heffen nu het zomerse reisseizoen traditioneel van start gaat. Wilson riep de regering op om het tempo te erkennen waarmee het COVID-vaccin ondanks een trage start over het continent wordt verspreid.

In heel Europa is de vaccinatiegraad in een serieus tempo gestegen. Ondertussen is het aantal besmettingen met COVID-19 over het hele continent sterk gedaald, waarbij het incident in Duitsland op 14 mei 2021 voor het eerst sinds 20 maart onder de 100 kwam.

Op 14 mei 2021 riep Ryanair’s CEO Eddie Wilson de Ierse regering op om de COVID-19-reisbeperkingen voor iedereen uit het VK en Ierland te versoepelen. Hij noemde vier belangrijke redenen waarom hij gelooft dat een dergelijke actie gerechtvaardigd is.

Ierse ziekenhuizen hebben minder dan 100 COVID-19-patiënten, Elke risicogroep is in Ierland ingeënt, Ongeveer 40% van de volwassenen heeft ten minste één dosis van het vaccin in Europa gehad, en Hij wees er ten slotte op dat ondanks het vaccinatiepercentage van 60%, degenen die vanuit Groot-Brittannië reizen, bij aankomst 14 dagen in quarantaine moeten worden geplaatst.

De uitrol van het vaccin in de hele Europese Unie komt ondanks een trage start in een stroomversnelling. Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding kreeg meer dan 35,5% van de volwassenen één dosis van het vaccin, terwijl 14,1% van de volwassenen nu volledig is gevaccineerd.

Volgens de Ierse regering moeten degenen die in Ierland aankomen twee weken in quarantaine worden geplaatst en vijf dagen worden ingekort met een COVID-19-test die negatief moet worden getest. Dit geldt ook voor reizigers uit het VK. Net als het VK moeten passagiers uit andere landen in quarantaine worden geplaatst in een beheerde hotelregeling, die Ryanair als mislukt beschreef.

Bovendien heeft de Ierse regering een algemeen advies tegen niet-essentiële internationale reizen, dat stopt bij het Britse verbod op niet-essentiële reizen. Het verbod loopt af op maandag 17 mei 2021, maar voor reizen vanuit de meeste landen is quarantaine vereist. Dit leidde tot de annulering van vluchten van Ryanair op sommige routes, zoals Londen naar Frankfurt.