Menu Close
blueair

De airline Blue Air heeft alle vluchten uit het boekingssysteem gehaald. Op dit moment zijn alle vluchten geannuleerd. In eerste instantie zou Blue Air op 10 oktober weer starten met het uitvoeren van vluchten, maar dit gaat niet door. De reden hiervoor zijn de aanhoudende financiële problemen van de airline. Begin september werden de bedrijfsrekeningen van Blue Air bevroren waardoor de bedrijfsvoering stil kwam te liggen.

Investeerders

Blue Air is naar eigen zeggen in gesprek met verschillende investeerders om de airline te redden van de ondergang. Een woordvoerder van Blue Air gaf aan dat de airline er alles aan doet om de vluchten weer op te starten, maar dat 10 oktober niet gaat lukken. De vlucht hervatting zal nog even op zich laten wachten.

Vloot van Blue Air

Op dit moment bestaat de vloot van Blue Air uit 5 Boeing 737-800 vliegtuigen. Deze staat op dit moment allemaal aan de grond. Blue Air leased 5 Boeing 737 MAX en 3 Boeing 737-800 vliegtuigen. Deze zijn op dit moment niet in gebruik. De toekomstplannen voor uitbreiding zijn op dit moment stopgezet. De vluchten tussen Boekarest en Amsterdam Schiphol worden niet meer uitgevoerd.