Menu Close

AIS Airlines nu actief op Groningen Airport Eelde

GRONINGEN – Maandag heeft AIS de eerste retourvlucht uitgevoerd tussen Groningen en Kopenhagen. Twee keer per dag wordt er nu op en neer gevlogen tussen de beide steden. “We hebben vertrouwen in het succes van deze route”, aldus de CEO Arend van der Meer.

Van der Meer was tijdens de eerste vlucht de gezagvoerder in de cockpit. Er is op elke vlucht een stewardess aanwezig en twee piloten. Gezien de grootte van het vliegtuig is een stewardess niet verplicht maar AIS doet dit toch om een hoog serviceniveau te kunnen garanderen.
Het toestel dat gebruikt wordt is een BAe Jetstream 32, een propellervliegtuig met twee motoren met plek voor 19 reizigers. De eerste vlucht vanuit Groningen was te volgen op vluchtenvolgen.nl en had acht passagiers aan boord, op de terugweg waren het er slechts drie. De CCO Nicole Scheffer geeft aan dat er 38 vluchten uitgevoerd gaan worden in maart en dat er al 200 boekingen gedaan zijn.

AIS Airlines verwacht dat vooral zakelijke reizigers gebruik gaan maken van de vlucht Groningen – Kopenhagen. De reizgers krijgen allemaal een Ipad aangeboden waarop zij het nieuws kunnen lezen gedurende de 1.5 uur durende vlucht. Ook zullen ze een hoofdtelefoon ontvangen omdat een propellervliegtuig meer geluid produceert dan een straalvliegtuig.