Menu Close
Passagier

8 tips tegen verveling tijdens vliegreizen

Eindelijk gaan we op vakantie, althans dat is een veel voorkomende reden voor een aanstaande vlucht. Aankomen op het vliegveld is altijd spannend, net als het inchecken, en eindelijk ben je aan boord en kan de langverwachte reis beginnen. Maar als het vliegtuig eenmaal in de lucht is, wordt alles rustiger en kan de verveling snel toeslaan. De vraag rijst natuurlijk hoe je dit succesvol kunt tegengaan.

Veel mensen kiezen ervoor om in deze situatie online casino spellen, tenminste de passagiers die minstens 18 jaar oud zijn. Maar er zijn natuurlijk nog een aantal andere manieren om de verveling effectief tegen te gaan.

Hoe je jezelf bezig kunt houden in het vliegtuig

Gelukkig zijn er veel verschillende aanbiedingen om de verveling tijdens een vlucht te verdrijven. Maar de verscheidenheid aan aanbiedingen hangt uiteindelijk af van persoonlijke smaak en voorkeuren. Zo zijn er apps tegen verveling in het vliegtuig, spelletjes voor vliegreizen, maar ook spannende films en boeken die ervoor zorgen dat de verveling snel overwonnen wordt.

Helaas kunnen sommige mensen niet lezen in het vliegtuig omdat ze zich dan meteen ziek voelen. Hetzelfde probleem doet zich steeds weer voor bij het kijken naar films en series. Gelukkig zijn er desondanks andere tips die kunnen helpen om de verveling aan boord te verlichten.

Verschillende mogelijkheden voor werk aan boord

Tegenwoordig is het aanbod van entertainment echt gigantisch geworden. Zelfs in het vliegtuig kun je je, net als thuis, bezighouden met je mobiele telefoon, tablet of klassieke tv. Ook daar zijn interessante media-aanbiedingen beschikbaar. Wat lange-afstandsvluchten betreft, bieden een aantal luchtvaartmaatschappijen nu een behoorlijk ruim aanbod aan nieuwe films, tv-series en nog veel meer.

Als je hier de juiste film vindt, kun je al snel een paar uur heerlijk overbruggen. Er is ook altijd een grote selectie muziek aan boord. Ondertussen kun je zelfs je eigen vlucht volgen op een scherm en via Flightradar24 – het is altijd spannend om te zien waar je je in de wereld bevindt.

Voor wie niet misselijk wordt van lezen tijdens de vlucht, is de vliegtijd natuurlijk ideaal om in alle rust in het favoriete boek te duiken en op te gaan in het verhaal. Maar ook reisboeken over de bestemming zorgen voor veel afwisseling en vooral nog meer voorpret van de locatie.

Lichaamsbeweging, voor zover mogelijk

Helaas is het altijd zo dat je erg lang moet zitten op langeafstandsvluchten. Gelukkig zijn er nog manieren om lichamelijk actief te zijn, zelfs als je zo krap zit. Sommige ontspanningsoefeningen zijn hiervoor vaak erg nuttig. Aan de ene kant zorgt dit ervoor dat het lichaam een beetje op gang komt en aan de andere kant houd je jezelf ook op een zinvolle manier bezig.

Zelfs als de ruimte erg beperkt is, kun je gewoon met beide voeten op de plek gaan staan of je voeten naar je lichaam toe trekken. Dit helpt ook de bloedsomloop aanzienlijk, omdat deze goed wordt geactiveerd. Het hele spierstelsel van het lichaam wordt weer goed van bloed voorzien.

Vooral tijdens lange vluchten hebben de schouderspieren het vaak zwaar te verduren. Helaas hebben ze de neiging om te verkrampen. Om dit te verhelpen, moet je je schouders gewoon naar je oren toe trekken en zo zorgen voor beweging in het schoudergewricht. Er zijn ook enkele yoga-oefeningen die je kunt doen terwijl je zit.

Deze zijn natuurlijk ook erg nuttig om verveling tegen te gaan en het lichaam in beweging te krijgen. Een van de gemakkelijkste oefeningen hier zijn de voorwaartse of achterwaartse buigingen, omdat ze weinig ruimte vereisen.

Je kunt overal spelen

Als je met het vliegtuig rijst, ben je meestal met meerdere mensen, dus waarom neem je niet gewoon een paar speelkaarten mee en speel je Skat of Uno? Je hoeft niet altijd digitaal te spelen, want er zijn altijd eenvoudige spelletjes zoals tic-tac-toe of zinkende schepen, waarvoor je alleen een stuk papier en iets om op te schrijven nodig hebt. Vaak kun je dergelijke gebruiksvoorwerpen vrij gemakkelijk krijgen van het cabinepersoneel.

Ontspannen van ziel en geest

Hoewel veel mensen het erg moeilijk vinden om regelmatige meditatie in hun dagelijkse routine te integreren, is het vaak kinderspel om dit tijdens een vlucht te doen. Apps zoals CALM of HEADSPACE zijn ideaal voor dit doel, omdat ze je door een sessie begeleiden.

Bovendien is het vliegtuig het perfecte moment om gewoon je gedachten de vrije loop te laten. Het is handig om voor de vlucht kleine lavendel oogkussentjes te kopen. Door hun zachte gewicht op de ogen helpen ze je sneller te ontspannen en natuurlijk beschermen ze je ook tegen het licht.

Voor ontspanning aan boord is het ook een goed idee om mandala’s in te kleuren. Deze kleurboeken zijn bedoeld voor volwassenen met heel verschillende motieven. Als je ook nog naar je favoriete muziek luistert, kun je jezelf onderdompelen in een eigen wereld en heeft verveling geen kans meer.

Een heel eenvoudige manier van afleiding en tegelijkertijd ontspanning is door uit het raam te kijken. Wanneer krijg je anders de kans om naar de lucht te kijken en naar de wolken te kijken?

Vermaak is ook afleiding

De kans dat andere medereizigers zich ook vervelen is relatief groot. Dus als je een van de gezelligere reizigers bent, kun je ook gewoon een praatje maken met degene die naast je zit. Misschien zal hij of zij dankbaar zijn om op deze manier van verveling verlost te worden.

Audioboek in plaats van boek

Iedereen die van boeken houdt, maar in het vliegtuig helaas geen boek kan pakken omdat hij of zij ziek wordt, hoeft het nog steeds niet zonder een goed boek te doen. Het alternatief is om over te schakelen op een luisterboek.

Veel mensen hebben er een paar op hun smartphone of tablet staan, dus met behulp van een powerbank kun je zelfs in het vliegtuig diep in je favoriete verhaal duiken en vliegt de reistijd letterlijk voorbij.

Opruimen

Hoewel het in eerste instantie misschien een beetje vreemd klinkt, kun je de tijd in het vliegtuig ook gebruiken om eindelijk je mobiele telefoon op te ruimen. Eigenlijk is dit een prachtig moment om alle foto’s nog eens te bekijken en te sorteren. In het algemeen kun je ook je contacten of agenda weer op orde brengen.

In de regel neem je deze tijd zelden omdat je altijd wel iets beters kunt doen. Maar vooral als de verveling toeslaat in het vliegtuig, kan dit het ideale moment zijn om alles weer op een rijtje te zetten.