Transavia Vlucht Volgen

Met de gratis flightradar op deze pagina kan je gemakkelijk elke Transavia vlucht volgen, je hoeft enkel de volgende stappen uit te voeren:

  •  Zorg dat je het vluchtnummer bij de hand hebt van de Transavia vlucht die je wilt volgen;
  •  Klik op het vergrootglas icoon rechtsboven in het radarscherm;
  •  Vul het Transavia vluchtnummer in;
  •  Er verschijnt automatisch een lijst met alle gerelateerde vluchten. Klik op de vlucht die je wilt volgen;
  •  De radar zal automatisch het toestel beginnen te volgen en je van live informatie voorzien over de vlucht.


Welkom op onze pagina over vlucht volgen Transavia! De naam zegt het al Transavia.com, deze vliegtuigmaatschappij heeft een groot belang gehad bij de opkomst van het internet. Officieel werd de maatschappij opgericht in 1966 onder de naam Transavia Limburg N.V. Maastricht Aachen airport was in die tijd ook de thuishaven van de maatschappij, die tegenwoordig wel onder het groepje budgetmaatschappijen geschaard kan worden.

Transavia vlucht volgen

Geschiedenis

Op 16 november 1966 vond de eerste Transavia vlucht plaats. Deze vloog van Amsterdam naar Napels. In de volgende jaren groeide het bedrijf uit tot een grote speler op de Nederlandse markt. Zeker in het vakantie vervoer had en heeft de maatschappij nog steeds een ontzettend groot aandeel. Sinds de jaren ’80 is het vooral actief als chartermaatschappij in voornamelijk Europa en Noord-Afrika. In 1991 kwam Transavia in handen van de KLM, dit maakt dat je ook bij Transavia gebruik kunt maken van het Flying Blue spaarprogramma. In 2004 veranderde de naam naar Transavia.com, hiermee kwam de nadruk meer te liggen op de mogelijkheid om online tickets te kopen. Sinds 2007 werd dit model ook doorgevoerd naar Frankrijk.

In 2008 volgde Denenmarken, maar hier werd in 2011 alweer de stekker uitgetrokken omdat het succes uitbleef. Ondanks dat Transavia steeds meer richting een budgetmaatschappij gaat, staat het nog steeds bekend om zijn ruime aandacht voor de klant, en de hoge mate van servicegerichtheid die er wordt gehanteerd.

Bestemmingen

Met haar 73 vliegtuigen, en 3 thuishavens in Nederland, te weten, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven heb je de keuze uit een ruim aanbod van bestemmingen. Kies voor het altijd zonnige Malaga, een skivakantie nabij Innsbruck of ga lekker genieten van het zonnetje en lekker eten in Griekenland. Als je geluk hebt kun je voor €50,- een retourtje boeken naar bijvoorbeeld Praag, Kopenhagen of Barcelona en kun jij lekker gaan genieten van een stedentrip. Het grote nadeel van vliegen met budgetmaatschappijen zoals Transavia liggen echter vaak bij de handbagageregels. Een handtas bijvoorbeeld moet in je handbagagekoffertje passen en bij een rood labeltje, dat staat voor een afmeting die valt tussen 45 en 55 cm hoogte, zou het op een drukke vlucht zo maar eens kunnen zijn dat je koffertje toch in het ruim vervoerd dient te worden. Je mag een totaal gewicht van 10kg handbagage per persoon meenemen.

voordelen en nadelen

Je kunt bij het boeken kiezen tussen het basic, plus en max tarief. Bij het plustarief heb je de voordelen van stoelkeuze en je kunt 20kg ruimbagage meenemen. Bij het boeken van het max tarief, kun je onbeperkt je vlucht en naam wijzigen en geniet je van de voordelen van priority boarding, mag je een extra accessoire meenemen aan boord, en geniet je van 30 kg ruimbagage. Ga jij voor een korte stedentrip, dan heb je waarschijnlijk niet meer nodig dan het basic tarief, je kunt dan los een stoel kiezen vanaf 4 euro per enkele reis.

Zoals al verteld werkt Transavia samen met KLM in het Flying Blue programma. Je kunt hier dus ook miles sparen en uitgeven. Afhankelijk van je vlucht tarief, basic, plus of max en de prijs van je reis wordt bepaald hoeveel miles je ontvangt. Ben je nog geen lid van het Flying Blue programma? Je kunt je via de website heel gemakkelijk en geheel gratis aanmelden.